Paratha

Prindi Prindi

Postitas Kadri 15/07/2013 | Märksõnad: ,

Paratha on peamiselt Indiast pärit lame leib. Ma teen seda tavaliselt India karride juurde või siis, kui kodus parajasti leib-sai otsas 🙂

Paratha

Koostis
1 tass nisujahu
umbes pool tassi vett
veidi soola
2-3 spl õli

Juhised
Sega koostisosad ning lisa vastvalt vajadusele veel jahu või vett. Sõtku taigent mõned minutid käte vahel, seni kuni taigen tuleb käte küljest lahti. Jaga taigen u. 3 cm läbimõõduga pallideks. Lase pallidel veidi aega seista. Seejärel rulli pallid taignarulliga umbes 15 cm läbimõõduga lamedateks ketasteks ning määri iga ketas õliga. Seejärel pane ketaste ääred kokku ja rulli need uuesti lamedaks. Prae pannil keskmisel kuumusel, seni kuni parathadele tekivad pruunid laigud. Prae parathasid kergelt ka teiselt poolt. Vaata parathade valmistamise täpseid juhiseid ja fotosid lehelt VeganYumYum.com (Easy Triangle Parathas ja Spiral Paratha).

Parathad sobivad hästi India karridega, näiteks Aloo gobi, Tarka dahl, Chana masala ja Aloo matar. Samuti on neid hea süüa leiva/saia asemel, tofumäärde või muude taimsete leivakatetega.

Üks kommentaar postitusele “Paratha

  1. Pingback: Veganmaailm.com - 100% taimne | Kõrvitsa-bataadi-tofukarri

Comments are closed.

%d bloggers like this: