Aloo matar (herne-kartulikarri)

Prindi Prindi

Postitas Kadri 16/07/2013 | Märksõnad: , , , ,

Aloo matar on tuntud India juurviljakarri, mille põhilisteks koostisosadeks on kartulid ja rohelised herned. Internetis leidub hulganisti Aloo matari retsepte (seda rooga tuntakse ka Aloo mutteri nime all). Siin on mitmest retseptist inspireeritud versioon.

Aloo matar (herne-kartulikarri)

Koostis
3 kartulit, keedetud, kooritud ja väikesteks kuubikuteks lõigatud
2 tassi külmutatud rohelisi herneid
1 sibul, kooritud ja peeneks hakitud
1/2 punast tšillipipart, peeneks hakitud ja seemned eemaldatud
2 küüslauguküünt
u 2×2 cm suurune tükk ingverit, kooritud
400 g tomatipastat (maitsestamata)
1/4 tassi taimeõli
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
2 loorbelilehte
1 tl kurkumit
1 tl garam masalat
1/2 tl paprikapulbrit
1 tl jahvatatud koriandrit
peotäis värske koriandri lehti ja varsi, tükeldatud
soola

Juhised
Esmalt purusta küüslauk ja ingver köögikombainis või käsimiksri anumas väga peeneks, nii et neist moodustuks ühtlane mass.

Kuumuta suures kõrges pannis õli ning lisa tükeldatud sibul. Prae sibul kergelt kuldpruuniks. Seejärel lisa koriandrivarred, jahvatatud vürtsköömen, kurkum, loorberilehed ja sool. Lisa küüslaugu ja ingveri mass ning sega veel. Lisa tomatikaste, tükeldatud tšillipipar ning kartulid ja herned. Sega ning kuumuta madalal tulel kaane all, aeg-ajalt segades. Kui karri kipub panni külge kinni jääma või muutub liiga tahkeks, lisa aeg-ajalt veidi vett. Kuumuta u 10 minutit. Lisa paprikapulber, jahvatatud koriander ning garam masala ning sega. Kuumuta veel mõni minut. Lisa värsked koriandrilehed ja eemalda tulelt.

Serveeri riisiga. Kogus on mõeldud 3 inimesele.

%d bloggers like this: