Burgerid mustade ubadega

Prindi Prindi

Postitas Kadri 16/07/2013 | Märksõnad: , ,

Burgerid mustade ubadega

Koostis
3 porgandit
1 paprika
u. 10 seent
1 sibul
3 küüslauguküünt
1 konserv musti ube
1,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
veidi tšillipulbrit või cayenne’i pipart
u 3/4 tassi riivsaia või riivsaia/riivleiva segu
veidi värsket koriandrit ja basiilikut
taimeõli
soola
pipart
2 spl ketšupit
1 spl sinepit
1 tl purustatud koriandri seemneid

Juhised
Tükelda sibul, paprika ja seened ja viiluta porgandid. Kuumuta pannil õli, lisa sibulad ja küüslauk ja mõned tükeldatud värske koriandri ja basiiliku varred ja lehed. Prae mõned minutid, seejärel lisa paprika, seened ja porgandid. Lisa veidi soola ja umbes pool tassi vett ja kuumuta aeg-ajalt segades kaane all umbes minutit, või seni kuni porgandid on enam-vähem pehmed. Eemalda tulelt ja lisa ketšup, sinep, purustatud koriandri seemned, vürtslöömned, riivsai, tšillipulber ja mustad oad. Lisa veel veidi soola. Sega hoolega ja purusta kõik saumiksri või purustajaga, kuid mitte täitsa peeneks, jäta sisse mõned väiksed tükid. Vajadusel lisa veel veidi riivsaia.

Määri ahjuplaat kergelt õliga ja vormi sõrmede vahel burgerid (segu kipub sõrmede külge kinni jääma), pane burgerid jahuplaadile ja määri pealt kergelt õliga. Küpseta umbes 15-20 minutit. Lase veidi jahtuda ja serveeri.

Sellest kogusest saab umbes 10 burgerit, mis maitsevad hästi ka külmalt.

%d bloggers like this: