Väikesed vaarikakoogid

Prindi Prindi

Postitas Kadri 16/07/2013 | Märksõnad:

Väikesed vaarikakoogid

Väikesed vaarikakoogid

Koostis
pool klaasi taimeõli
3/4 klaasi suhkrut
jahu
1 tl vaniljesuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
pool banaani
näputäis soola
näputäis riivitud muskaatpähklit
värskeid vaarikaid, sobivad nii punased kui kollased

Juhised
Kuumuta õli mõned minutid, kuid ära lase keema. Eemalda tulelt ning lisa suhkur, vaniljesuhkur, näputais soola ja muskaatpähkel. Sega. Seejärel lisa jahu, küpsetuspulber ja banaan. Sega taigent ning sõtku käte vahel. Taigen peaks käte küljest lahti tulema. Vajadusel lisa veel õli, jahu ja/või suhkrut.

Määri muffinipann õliga ning moodusta igasse muffiniavasse seest tühjad korvikesed, nii et iga korvikese põhi ja ääred oleksid ühtlaselt taignaga kaetud. Jäta veidi taigent allles. Täida iga taignakorvike vaarikatega, suru vaarikaid veidi kokku ning raputa peale näputäis suhkrut ja jahu.

Lisa järelejäänud taignale jahu ja suhkrut ning sõtku käte vahel seni kuni taignast moodustub puru. Kata kõik korvikesed puruga. Küpseta keskmise kuumusega ahjus kusagil 15 minutit või seni, kuni koogi põhi ja ääred muutuvad kuldpruuniks. Lase jahtuda ning seejärel tõsta koogid noa abil muffinivormist välja.

Sellest kogusest saad umbes 7-8 väikest kooki.

%d bloggers like this: