Karrid, risotod, panni- ja potiroad/ PÕHIROAD

Pasta kookospiima ja juurviljadega

Pasta kreemjas kookoskastmes

Pasta kreemjas kookoskastmes

Koostis (kahele-kolmele)
250 g pastat, ma kasutasin sarvekesi
200 g porgandit
1 väiksem sibul (ca 100 g)
1-2 keskmist tomatit (ca 150 g)
100 g (külmutatud) herneid
150 g brokkolit
0,5 tl kookosõli
600 ml kookospiima (võib osaliselt asendada ka kookoskreemiga, kui tahad rammusamat rooga)
1 tl juurviljapuljongit
vajadusel soola
0,5 tl karripulbrit
soovi korral paar tl maitsepärmi

Juhised
Keeda pasta vähese soolaga peaaegu pehmeks (al dente). Vahepeal haki sibul ja prae õlis suurel pannil paar minutit. Viiluta porgand, tükelda toimatid, murra või lõika brokkoli väikesteks tükkideks ja lisa koos hernestega pannile. Lisa kookospiim, puljong, sool, karri, sega ja kuumuta aeg-ajalt segades kaane all, seni kuni juurviljad on pehmed. Kurna pasta ja lisa juurviljadele, sega ja kuumuta veel mõned minutid. Serveeri kohe, soovi korral raputa peale paar tl maitsepärmi.

You Might Also Like

  • Andra
    12/09/2013 at 08:58

    Väga toredad retseptid kõik ja olen juba endale meelepärast ka leidnud, aga… pasta on ju jahu + muna. See küll ju väga vegan pole?

  • Kadri
    12/09/2013 at 09:12

    Tere! Kui loete poes erinevate pastatoodete koostisaineid, siis avastate, et tegelikult koosneb enamik pastasid jahust ja veest, muna on vaid vähestes, seega on enamik pastasid vegan. Leidub ka täisterajahust pastasid, mis on tervislikumad ja nisust tehtud nuudlite asemel saab kasutada näiteks riisinuudleid, mis on ka vegan.

    Head katsetamist!

  • Di
    03/07/2014 at 14:30

    Ma olen nii õnnelik, et ma Teie lehekülje leidsin. Olen ka India ja üldse vürtsiste toitude fänn ja vegan… olen teilt nii palju häid retsepte saanud juba, nagu näiteks see sama pasta retsept, tegin seda 3 päeva järjest ja praegu on see kindlasti mu lemmik pasta retsept ja nii lihtne teha, super! Aitäh Teile 🙂

    • Kadri
      03/07/2014 at 14:35

      Väga hea meel kuulda!