Seene-küüslaugurisoto kookospiimaga

Prindi Prindi

Postitas Kadri 17/07/2013 | Märksõnad: , ,

Seene-küüslaugurisoto kookospiimaga

Küüslauk oma aiast

Koostis
2/3 tassi risotoriisi (Arborio riis)
pool purki kookospiima või kookoskoort
1/2 juurviljapuljongi kuubikut
u. 10 šampinjoni
veidi küüslaugupulbrit
1 väike punane sibul
1 küüslauguküüs
veidi soola ja musta pipart
vett
taimeõli
2 tl vegan margariini
veidi kuiva valget veini
soovi korral veidi vegan juustu või paar spl maitsepärmi

Juhised
Tükelda sibul ja küüslauk, lisa pannile veidi taimeõli ja 1 tl vegan margariini, prae sibulat ja küüslauku mõned minutid. Lisa tükeldatud seened ja veidi soola, kuumuta kaane all. Mõne minuti pärast lisa veidi veini. Sega ja kuumuta veel mõned minutid. Lisa riis ja umbes pool klaasi vett (nii et riis oleks kaetud). Keera kuumus madalaks ja kuumuta aeg-ajalt segades. Mõne aja pärast lisa kookospiim, puljongikuubik, veidi musta pipart ja küüslaugupulber. Kuumuta madalal tulel kaane all seni kuni riis on pehme ja kreemjas (vedelik peaks olema kadunud), aeg-ajalt lisa vett ja sega, vajadusel lisa veel veidi soola, pipart ja kartuliglasuuri. Kõige lõpus lisa 1 tl vegan margariini. Kui kasutad juustu, siis riivi tükk juustu ja lisa pool kogusest risoto hulka (kõige lõpus). Kuumuta veel mõni minut, kuni juust on sulanud. Raputa ülejäänud juust taldriku põhja ja tõsta serveerimisel risoto sinna peale. Kui kasutad maitsepärmi, raputa see enne serveerimist valminud risotole.

Kogus on mõeldud 2 inimesele.

 

%d bloggers like this: