Kartulivorm küüslauguga

Prindi Prindi

Postitas Kadri 10/11/2013 | Märksõnad: , , ,

Värskendasin jälle ühte vana lemmikretsepti. See kartulivorm on lihtne, aga ülimalt maitsev toit, mis sobib eriti hästi jahedasse ja pimedasse sügisõhtusse. Küüslaugune koorekaste teeb vormi eriti rammusaks ja maitsepärm annab kerge juustuse meki. Muidugi sobib kihtide vahele ja vormi peale hästi ka vegan juust (näiteks Sandra retsepti järgi tehtud juust), aga vorm on suurepärane ja rammus ka ilma selleta.

Sügis- ja talveõhtutel kokatud toitude puhul on ainult üks miinus – tehisvalguses on (heade) fotode tegemine üsna keeruline ülesanne 🙂

Kreemjas kartulivorm küüslauguga

Kreemjas kartulivorm küüslauguga

Koostis
u. 5-6 suuremapoolset kartulit (kui kasutad värskeid või pestud kartuleid, siis pole neid vaja koorida)
2 küüslauguküünt
250 g (1 pakk) Alpro sojakoort
3 spl maitsepärmi (kui seda parajasti pole, siis võib ka ära jätta)
u 1 spl oliiviõli või muud taimeõli
paar spl vegan margariini (võid asendada õliga)
soola
veidi musta pipart või tšillipipart/cayenne’i pipart

Juhised
Lõika kartulid õhukesteks viiludeks. Sega sojakoor peeneks hakitud küüslauguküünte, maitsepärmi, soola ja pipraga. Määri ahjuvorm õliga ja lao kartulid vormi, lisades kihtide vahele mõned tükid vegan margariini ja sojakoore segu. Vajadusel lisa kihtide vahele veel soola. Vala ülejäänud sojakoore segu pealmisele kartulikihile, nii, et kartulid oleksid enam-vähem kaetud. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 220 kraadises ahjus umbes 40 minutit, seejärel eemalda foolium, keera kuumust veidi vähemaks ja küpseta seni, kuni kartulid on pehmed ja pealt kuldpruunid.

Enne serveerimist lase veidi jahtuda, siis ei lagune vorm serveerimisel koost. Kogus on mõeldud 2-3 inimesele.

%d bloggers like this: