Leiva ja baklažaani lasanje

Prindi Prindi

Postitas Kadri 16/07/2013 | Märksõnad: ,

See retsept pärineb jällegi taimetoidublogist VeganYumYum.com

Leiva ja baklažaani lasanje

Koostis
3 spl oliiviõli
4-6 küüslauguküünt
2 konservi purustatud tomateid või tomatipüreed
1-2 tl soola
itaalia maitseaineid
2-3 keskmise suurusega baklažaani
10-15 viilu sepikut
1-2 suurt tomatit
basiilikut kaunistamiseks

Juhised
Prae suurel kõrgete äärtega pannil õlis hakitud küüslauku. Lisa tomatikonservid, sool ja maitseained. Vajadusel lisa veidi vett. Sega ja kuumuta mõned minutid. Koori baklažaanid ja lõika pikkupidi õhukesteks viiludeks. Prae õlis pehmeks. Rösti sepikuviilud krõbedaks. Tõsta suure kõrgete äärtega ahjuvormi põhja tomatikastet. Seejärel kata tomatikaste röstitud sepikuviiludega. Sinna peale lao kiht baklažaaniviile. Seejärel lao järgmine samasugune kiht. Korda seni, kuni koostisosad saavad otsa. Kõige peale peaks jääma tomatikastme kiht. Sinna peale lao tomativiilud. Purusta mõned viilud röstitud sepikut peeneks ja raputa vormi peale. Küpseta suhteliselt kuumas ahjus u 40 minutit. Enne serveerimist lase u 10 minutit jahtuda.

%d bloggers like this: