Tarka dahl (läätsekarri)

Prindi Prindi

Postitas Kadri 16/07/2013 | Märksõnad: , , ,

Tarka dahl (läätsekarri)

Koostis
1 tass punaseid läätsi
1 väike tükk värsket ingverit, kooritud ja peeneks hakitud
2-3 spl taimeõli
2 küüslauguküünt, peeneks hakitud
1 tl kurkumit
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1-2 spl värskeid koriandrivarsi, tükeldatud
peotäis värskeid koriandrilehti, tükeldatud
1 punane tšillipipar, ilma seemnetega ning peeneks hakitud
soola
veidi garam masala’t

Juhised
Hauta läätsesid kõrges pannis vees, lisa soola ja aja keema. Eemalda valge vaht ning keera kuumus vähemaks. Lisa kurkum, ingver, sega ning hauta kuni läätsed on pehmed. Vajadusel isa veel vett. Senikaua kui läätsed keevad, prae küüslauku, tšillit, köömneid ja koriandrivarsi mõned minutid õlis ning lisa seejärel läätsedele. Lisa soola ja sega korralikult. Lisa garam masala’t, sega ja lase madalal kuumusel kaane all mõned minutid haududa. Keera tuli kinni, raputa karrile koriandrilehti ning jäta toit enne serveerimist mõneks minutiks pannile kaane alla. Serveeri tavalise riisiga.

See kogus on mõeldud 3 inimesele.

%d bloggers like this: