Risoto paprikaga

Prindi Prindi

Postitas Kadri 17/07/2013 | Märksõnad: , , ,

Risoto paprikaga

Koostis
peaaegu 2/3 tassi arborio riisi (ümmargune risotoriis)
100 ml taimset koort
3/4 juurviljapuljongi kuubikut
1/3 klaasi kuiva valget veini
1/2 punast paprikat
1/2 sibulat
2 küüslauguküünt
3 spl taimeõli
1 spl taimset margariini
soovi korral paar spl maitsepärmi

Juhised
Pane vesi keema ning valmista 1,5 tassi puljongit. Samal ajal tükelda sibul ja küüslauk ning lisa suurele pannile või paksu põhjaga potti. Lisa õli ja margariin ja prae mõned minutid. Tükelda paprika väikesteks kuubikuteks ja lisa sibulale/küüslaugule. Sega ja prae veel mõned minutid. Seejärel keera kuumus veidi madalamaks ja lisa riis. Sega ja lisa valge vein. Kuumuta väiksel kuumusel aeg-ajalt segades ja puljongit lisades umbes 20 minutit, kuni riis on pehme ja oled kogu puljongi ära kasutanud. Vajadusel lisa veel vett. Kõige lõpus lisa kaerakoor, sega ja kuumuta veel mõned minutid. Soovi korral raputa peale veidi maitsepärmi ja serveeri kohe.

Kogus on mõeldud kahele inimesele.

%d bloggers like this: