Seene-baklažaani lasanje

Prindi Prindi

Postitas Kadri 17/07/2013 | Märksõnad: , ,

Seene-baklažaani lasanje

Koostis
u 8 lasanjeplaati
1 keskmise suurusega baklažaan
2 küüslauguküünt
500 g tomatikastet
250 g šampinjone
1 klaas juurviljapulongit
vahemere ürdisegu
veidi soola
oliiviõli
taimset juustu (soovi korral)

Juhised
Esmalt lõigu baklažaan pikkupidi õhukesteks viiludeks, raputa neile veidi soola ja õli ning pane ahju küpsema. Küpseta seni, kuni baklažaanid on pehmed ja kergelt pruunikad. Samal ajal tükelda seened ning prae neid vähese õliga, seni kuni vedelik on seentest välja tulnud. Tükelda küüslauguküüned peeneks ning prae veidi aega õlis. Lisa tomatikaste. Kui tomatikaste ei ole maitsestatud, lisa soola ja pipart. Sega ja kuumuta mõned minutid. Vala ahjuvormi põhjale veidi õli ning laota sinna peale veidi tomatikastet. Sinna peale pane mõned baklažaaniviilud, lasanjeplaadid ning osa seeni. Seejärel pane peale veel veidi tomatikastet ning vala pisut puljongit. Lao kihte seni, kuni koostisained on otsas. Oluline on, et lasanjeplaadid ei oleks katmata. Raputa peale veidi vahemere ürdisegu ning küpseta seni, kuni lasanjeplaadid on pehmed. Kõige lõpus raputa soovi korral peale veidi riivitud taimset juustu ning hoia veel mõned minutid ahjus.

Sellest kogusest jätkub 3-4 inimesele.

%d bloggers like this: