Koogid, tordid & pirukad/ MAGUSTOIDUD

India pähkli-kohvitort

11/10/2015
India pähkli-kohvitort

India pähkli-kohvitort

India pähkli-kohvitort

Koostis
Põhi
1/3 kruusi kookoshelbeid
u 12 datlit
1/2 kruusi mandleid
1 spl toatemperatuuril seisnud kookosõli
2 spl toorkakao pulbrit
Täidis
250 g india pähkleid (eelnevalt 4-8 tundi vees leotatud)
1/2 kruusi kookosõli
näpuotsatäis vaniljet
1/2 kruusi kanget kohvi
u 12 datlit (oleneb, kui magusat kooki soovid) (eelnevalt vähemalt tund aega soojas vees leotatud)

Juhised
Kõigepealt purusta köögikombainis või elektrilises purustajas põhja koostisained (segu ei pea olema täiesti sile ja ühtlane). Lisa pehme kookosõli kõige lõpus. Suru segu 20 – 25 cm lahtikäiva vormi (olenevalt sellest, kui laia või kõrget kooki soovid) või mitme väiksema vormi põhja (kasutasin 10 cm läbimõõduga väikseid vorme) (soovi korral kata vormi põhi eelnevalt küpsetuspaberiga) ja pane vorm täidise tegemise ajaks külmkappi.

Lisa blenderisse kohv, vanilje ja nõrutatud datlid. Blenderda ühtlaseks massiks, vajadusel lisa veidi vett. Seejärel lisa järk-järgult sisse nõrutatud india pähklid, jätkatest pidevalt blenderdamist. Sulata kookosõli vesivannis või kuni 40 kraadises ahjus, lisa kookosõli aeglaselt niristades blenderisse ja jätka samal ajal blenderdamist. Blenderda seni, kuni on moodustunud täiesti ühtlane ja sile mass, kus enam india pähkli tükke pole.

Vala täidis põhjale ja tõsta külmkappi. Säilita külmikus või sügavkülmas. Enne serveerimist eemalda lahtikäiva vormi äär ja kaunista meelepäraste koostisainetega (näiteks vahtrasiirupi ja kakaonibsidega).

  • Sten
    15/10/2015 at 21:00

    Tegin koogi järgi. Võibolla ma olen loll ja ei oska kokkata, aga kook ei tulnud absoluutselt välja ja tundub, et retsept on puudulik ja vigane.

    • Kadri
      15/10/2015 at 23:15

      Väga kahju, et kook välja ei tulnud. Ehk kirjeldate täpsemalt, milles väljendus see, et kook välja ei tulnud, siis saan äkki midagi soovitada?