Pitsa

Prindi Prindi

Postitas Kadri 16/07/2013 | Märksõnad:

Pitsa

Koostis
Taigen
1,5 tassi sooja vett
1 kuhjaga tl kuivpärmi
u 4 tassi jahu
veidi oliiviõli
1 tl soola
Kate
Tomatikastet
pitsamaitseainet ja/või värsket basiilikut
vegan juustu (soovitan väga taimetoit.ee lehel olevat vegan juustu retsepti) või juustukastet
Midagi järgnevatest koostisosadest:
konservmais, oliivid, seened, külmutatud juurviljad ja/või seened (eelnevalt pannil praetud), sojahakkliha, oliivid, sibul jne.
Vegan juustukaste
200 ml sojakoort
paar spl sojakastet
1 küüslauguküüs
paar spl maitsepärmi

Juhised
Kõigepealt valmista taigen. Vala vesi suuremasse potti või kaussi, lisa vee hulka kuivpärm ja lase paar minutit seista. Lisa jahu, veidi oliiviõli ja sool. Sõtku kätega seni, kuni taigen käte küljest lahti tuleb. Vajadusel lisa veel jahu. Pane taigen 1,5 – 2 tunniks sooja kohta kerkima.

Vahepeal valmista kate. Kui kasutad seeni või külmutatud juurvilju, siis prae neid õlis eelnevalt. Kui taigen on kerkinud, määri ahjuplaat õliga ja laota taigen sõrmedega lahti (kogusest peaks jätkuma 2 keskmise suurusega pitsa jaoks). Määri põhi pealt kergelt õliga. Laota põhjale ühtlaselt tomatikaste ja katte koostisosad. Kui kasutad vegan juustu, siis lisa see kõige peale. Kui kasutad vegan juustukastet, siis sega kõik kastme koostisained ja vala pitsale.

Küpseta seni kuni pitsapõhi on kergelt kuldpruun.

%d bloggers like this: