Mandlihummus

Prindi Prindi

Postitas Kadri 22/01/2018 | Märksõnad: , ,

Veetsin jõulud ja aastavahetuse Austraalias, kus sain maitsta mõningaid huvitavaid vegantooteid, mida Eestis pole kohanud. Üheks lemmikuks oli kohalikus ökopoes tehtud hummus, kus kikerherneste asemel oli kasutatud mandleid. Lisaks sisaldas see veel ka nigella seemneid, mis andsid sellele hummusele eriliselt mõnusa meki. Otsustasin seda kodus järgi proovida ja sellest sai tõeliselt mõnus leivakate. Ühtlasi tahtsin toidufotole jäädvustada reisilt ostetud armsa Jaapanis käsitööna tehtud kausikese 🙂

Mandlihummus

Mandlihummus

Koostis
u 1 kruusitäis (ca 230 ml) mandleid
2 spl tahiinit
poole sidruni mahl
paar näpuotsatäit soola (kogus oleneb sellest, kui soolast hummust soovid)
1-2 küüslauguküünt
peotäis värsket koriandrit
1,5 tl nigella seemneid
1 spl oliiviõli
vett (kusagil 100-150 ml)

Juhised
Lisa kõik koostisained blenderisse või purusta saumiksriga. Lisa vett, olenevalt sellest kui vedelat hummust soovid. Seistes muutub hummus kuivemaks ja tahkemaks. See hummus ei ole kreemjas ega sile, vaid selles on tunda peeneks purustatud mandlite tekstuuri. Serveeri kohe ja säilita ülejäänud hummus kaanega nõus külmkapis (õhu käes seistes muutub selle pealispind tumedamaks).

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

%d bloggers like this: